Horoscop special: ce floare ți se potrivește în funcție de luna nașterii și ce spune despre tine?

Ce-ar fi dacă am asocia, într-un joc inventat ad-hoc, trăsăturile de caracter comune oamenilor născuți în aceeași lună cu semnificațiile florilor specifice lunii respective? Sigur, lumea nu se împarte în 12 categorii de oameni sau în 12 feluri de flori, dar, dacă e adevărat că există o legătură nevăzută, dar perceptibilă între om și natură în funcție de momentul nașterii acestuia, consider că avem un prim argument în favoarea jocului propus.

Se pare că una dintre cele mai versatile flori care ne bucură existența în ianuarie este garoafa. Apreciată pentru varietatea culorilor, dar și pentru rezistența sa, garoafa este asociată persoanelor născute în prima lună a anului, caracterizate prin sinceritate și afecțiune. În februarie apare ghiocelul, aparent gingaș, dar foarte rezistent. Simbol al primăverii timpurii, el ne duce cu gândul la puritate și speranță, iar persoana care își serbează ziua de naștere în februarie este un prieten valoros.

Dacă însă te-ai născut în luna martie, floarea ta este frezia. Versatilă, multicoloră și parfumată, aceasta poate fi asociată temperamentului artistic, schimbător și uneori timid, al celor născuți în luna lui Mărțișor.

Laleaua este des întâlnită în aprilie, fiind sinonimă seninătății, eleganței și fanteziei. Ea exprimă, în funcție de culoare, mesaje diferite: lalelele roșii sunt preferate de romantici, portocaliul semnifică entuziasm, galbenul – veselie și speranță, iar laleaua violet – eleganță și noblețe. Macul colorează câmpul în roșu în luna mai, simbolizează dragostea și fertilitatea, iar persoanele născute în această lună ies în evidență prin seriozitate și stabilitate emoțională.

În caz că intenționezi să oferi un buchet de flori, mai ales dacă e iunie, cu siguranță te vei gândi la trandafiri. Simboluri ale comunicării, frumuseții și eleganței, trandafirii, datorită culorilor și parfumului deosebit, au fost considerați, încă din Antichitate, o comoară. Exact ca persoanele născute în prima lună de vară.

Ce floare ți se potrivește în funcție de luna nașterii

Există oare pe lume ceva mai galben decât o floarea soarelui înflorită în miez de iulie? Cine s-a născut în această perioadă a anului împrumută din natura solară, exuberantă, a acesteia și transmite bună dispoziție, energie și entuziasm oriunde se află. În august descoperim gladiola, floare impunătoare atât prin statură, cât și prin bogăția culorilor sale. Cine își serbează ziua de naștere în august are o personalitate hotărâtă și perseverentă, ducându-și întotdeauna planurile la capăt.

Iar în septembrie apare brândușa de toamnă, floare cu proprietăți medicinale cunoscute, asociată prieteniei, devotamentului și curajului – caracteristici de care nu duc lipsă nici cei născuți la începutul toamnei.

Horoscop special – care este floarea ta

Gălbenelele sunt asociate lunii octombrie, fiind cunoscute pentru proprietățile lor terapeutice, dar și pentru apariția spontană pe câmpii și dealuri. Dacă îți serbezi ziua de naștere în octombrie, ai cel mai probabil o natură pacifistă, devotată și foarte creativă. Noiembrie aduce în prim plan crizantema, floare deopotrivă delicată și rezistentă, încântătoare prin colorit și parfum. Asociată cu viața lungă și înțelepciunea, crizantema este, în Feng-Shui, sinonimă cu buna dispoziție și norocul.

Iar pentru cei născuți în preajma sărbătorilor de iarnă, floarea reprezentativă este Crăciunița, care, în decorul predominant alb al iernii, creează, cu florile sale spectaculoase, roșii, o atmosferă festivă. Așadar, cine a văzut lumina zilei în decembrie se poate aseamăna Crăciuniței în privința personalității exuberante, pline de energie și spirit de aventură.

Deși sunt o sceptică a zodiacului și a rețetelor de orice fel știu că, din când în când, poate fi distractiv să faci asocieri pe baza unor informații pseudo-științifice, doar de dragul poveștii și speculației. Și mă bucur pentru tot ce am aflat în urma acestei investigații, știind că data viitoare când voi alege un buchet de flori o voi face ținând cont de simbolistica florilor și de mesajul pe care acestea îl transmit.

UTIMELE STIRI

03 Aug, 2020 Horoscop

Zodiile care își găsesc greu un loc de muncă. Ce obstacole au și cum le depășesc

03 Aug, 2020 Horoscop

Horoscop țigănesc. Ce înseamnă și ce zodie ești. Ce spune asta despre tine

03 Aug, 2020 Horoscop

Horoscop special: alegeți profesia în funcție de semnul zodiacal

FLUX STIRI

29 Aug, 2020 Monden

Actorul Chadwick Boseman, a murit la vârsta de 43 de ani

29 Aug, 2020 Actualitate

La ce să fim atenți când mergem la restaurant și ce trebuie să facem

29 Aug, 2020 Monden

Soțul Irinei Loghin a fost testat pozitiv cu noul coronavirus: ”Îmi vine să ies pe geam să plec”

28 Aug, 2020 Sport

Naomi Osaka se retrage de la turneul din Cincinnati în semn de protest, deși s-a calificat în semifinale

28 Aug, 2020 Extern

Shinzo Abe, cel mai longeviv prim-ministru din istoria Japoniei, a demisionat

28 Aug, 2020 Lifestyle

Testul iubirii! I-a spus că a rămas fără bani. Reacția surprinzătoare a fetei

28 Aug, 2020 Actualitate

O nouă hotărâre de Guvern. Ce se întâmplă în România de la 1 septembrie

28 Aug, 2020 Monden

Alin Oprea a făcut primele declarații după separarea de familie. Primele informatii oficiale

28 Aug, 2020

Coronavirus România: 83.150 de infectări și 3.459 de persoane decedate

28 Aug, 2020 Extern

Europa, lovită de un nou val de coronavirus. Noi restricții au fost deja impuse în majoritatea țărilor

25 Aug, 2020 Actualitate

A murit Acad. Emilian Popescu

11 Aug, 2020 Extern

Divorțul anului! Tulburările de comportament le pun căsnicia în pericol

11 Aug, 2020 Extern

Trei marinari izolați pe o plajă pustie au fost salvați ca în filme. Cum au cerut ajutor

11 Aug, 2020 Extern

O femeie a născut în timpul exploziei din Beirut. Căzuse tavanul peste ea

11 Aug, 2020 Extern

Povestea miresei din Beirut. Nunta a avut loc în timpul exploziei

11 Aug, 2020 Economic

Cum pot beneficia de pensie comunitară românii care lucrează legal în UE. Anunțul oficial al Ministrului Muncii

11 Aug, 2020 Economic

Se modifica Legea pensiilor. Cum poate fi dovedită vechimea vechimea în muncă

11 Aug, 2020 Economic

Se modifică Legea pensiilor. Cum recuperezi anii lipsă de pensie

11 Aug, 2020 Economic

OUG pentru creșterea alocațiilor pentru copii ar intra marți în plenul Senatului. Când va avea loc prima majorare

11 Aug, 2020 Economic

Curs valutar BNR 11 august 2020. Ce valoare a atins azi euro