Poveștile bizare ale copiilor care s-au vindecat de COVID-19, dar continuă să aibă simptomele bolii

Efectele pe care le are infecția cu coronavirus asupra copiilor și felul în care acționează boala asupra lor rămân teme care nu au încă concluzii bine definite. Deși pare că majoritatea copiilor nu dezvoltă simptome grave și nici nu suferă grav de pe urma COVID-19, unii dintre ei ajung să aibă simptome și să se simtă rău chiar și la luni bune după ce s-au vindecat, relatează CNN.

Unul dintre cazuri este cel al Indianei Evans, o fetiță de 14 ani din Regatul Unit care s-a îmbolnăvit în luna martie, având o tuse persistentă. Nu a avut alte simptome, dar părinții ei au ținut-o în izolare în casă timp de două săptămâni. De atunci, fata continuă să aibă simptome și să se simtă slăbită, iar efectele bolii asupra sa îi impactează negativ viața.

Dansatoare aspirantă, Indiana obișnuia să exerseze timp de 16 ore în fiecare săptămână. Acum, planurile sale de a merge la audiții la mai multe școli prestigioase de dans au fost date peste cap – copila abia poate să meargă un drum scurt până la supermarket fără să se simtă rău.

După prima săptămână de tuse, Indiana a părut că se simte mai bine. 10 zile mai târziu, însă, ea a început să se simtă epuizată, a spus mama ei. La început, copila a încercat să țină pasul cu activitățile școlare și antrenamentul la dans, însă simptomele sale au continuat să se înrăutățească la cel mai mic efort.

În zilele următoare, ea a început să aibă migrene și să vadă flash-uri de lumină în ochi. „Fața și ochii i s-au umflat și a făcut o iritație pe piele, pe tot corpul”, a spus mama fetei. Indiana a fost dusă la doctor după ce a început să aibă dureri în piept și palpitații cardiace, însă medicii i-au spus că trebuie să se odihnească. Analizele de sânge și radiografiile nu au arătat vreo problemă.

La fel ca mulți alți copii care s-au îmbolnăvit în primele săptămâni ale pandemiei în Regatul Unit, Indiana nu a fost testată pentru coronavirus. Mama ei spune că medicii au diagnosticat-o cu oboseală post-virală post-COVID.

Cu probleme similare s-a confruntat și o familie din Idaho, SUA. Cei trei copii ai lui Jen Stefanic, care locuiește într-o zonă rurală, spune că cei trei copii ai săi, un băiat și două fete, au trecut prin mai multe „valuri” de simptome.

Copiii, care în mod obișnuit au fost sănătoși și activi, au trecut progresiv prin simpome precum dureri de cap, febră ușoară, dureri ale articulațiilor, frisoane, iritații de piele, reflux gastric, diaree, insomnii, pierderea gustului și mirosului, tuse și umflarea mâinilor și picioarelor.

La acel moment, Stefanic spune că nu erau încă disponibile testele pentru coronavirus, însă medicul de familie le-a confirmat că simptomele sunt cele pe care le are un bolnav de COVID-19.

Un alt copil, din Anglia, care încă suferă de pe urma bolii deși s-a vindecat, se confruntă cu sângerări nazale în fiecare zi. Fratele său geamăn a avut stare de rău și diaree pe o perioadă de mai multe săptămâni.

O altă mamă din sudul Angliei spune că fiul ei a trecut prin simptome precum conjunctivită, stare generală proastă, febră și pierderea apetitului. Deși toate au durat o perioadă de câteva săptămâni, multe au dispărut și au reapărut ulterior. Copilul încă suferă de lipsă de apetit, a spus femeia. 

Cercetătoare: Informațiile științifice concrete sunt puține

Cercetătorii s-au concentrat până acum asupra cazurilor puține de copii care au fost spitalizați cu sindromul inflamator generat de coronavirus și care a dus la moartea unui număr de copii, însă mai puțin asupra cazurilor de simptome persistente și după vindecare.

Dr. Nathalie MacDermott, cercetătoare la King’s College și medic la un spital din Londra, spune că nu există încă informații științifice concrete cu privire la efectele de lungă durată ale bolii. Mai mult, din cauza numărului mic de copii afectați, viitoarele studii ar trebui să ia în calcul copii din mai multe țări.

Deși oamenii încep să devină din ce în ce mai conștienți de efectele pe termen lung pe care le are infecția cu coronavirus asupra adulților, există încă multe semne de întrebare cu privire la efectele pe termen lung pe care boala le poate avea asupra copiilor.

Părinții ai căror copii se confruntă cu simptome precum oboseală, capacitate redusă de a respira, dureri în piept, diaree sau degete tumefiate, spun că există puțină informație în legătură cu felul în care ar putea să îi ajute să se refacă – o situație și mai îngrijorătoare în contextul în care copiii urmează să se reîntoarcă la școală.

sursa: digi24.ro

UTIMELE STIRI

29 Aug, 2020 Actualitate

La ce să fim atenți când mergem la restaurant și ce trebuie să facem

28 Aug, 2020 Actualitate

O nouă hotărâre de Guvern. Ce se întâmplă în România de la 1 septembrie

25 Aug, 2020 Actualitate

A murit Acad. Emilian Popescu

FLUX STIRI

29 Aug, 2020 Monden

Actorul Chadwick Boseman, a murit la vârsta de 43 de ani

29 Aug, 2020 Actualitate

La ce să fim atenți când mergem la restaurant și ce trebuie să facem

29 Aug, 2020 Monden

Soțul Irinei Loghin a fost testat pozitiv cu noul coronavirus: ”Îmi vine să ies pe geam să plec”

28 Aug, 2020 Sport

Naomi Osaka se retrage de la turneul din Cincinnati în semn de protest, deși s-a calificat în semifinale

28 Aug, 2020 Extern

Shinzo Abe, cel mai longeviv prim-ministru din istoria Japoniei, a demisionat

28 Aug, 2020 Lifestyle

Testul iubirii! I-a spus că a rămas fără bani. Reacția surprinzătoare a fetei

28 Aug, 2020 Actualitate

O nouă hotărâre de Guvern. Ce se întâmplă în România de la 1 septembrie

28 Aug, 2020 Monden

Alin Oprea a făcut primele declarații după separarea de familie. Primele informatii oficiale

28 Aug, 2020

Coronavirus România: 83.150 de infectări și 3.459 de persoane decedate

28 Aug, 2020 Extern

Europa, lovită de un nou val de coronavirus. Noi restricții au fost deja impuse în majoritatea țărilor

25 Aug, 2020 Actualitate

A murit Acad. Emilian Popescu

11 Aug, 2020 Extern

Divorțul anului! Tulburările de comportament le pun căsnicia în pericol

11 Aug, 2020 Extern

Trei marinari izolați pe o plajă pustie au fost salvați ca în filme. Cum au cerut ajutor

11 Aug, 2020 Extern

O femeie a născut în timpul exploziei din Beirut. Căzuse tavanul peste ea

11 Aug, 2020 Extern

Povestea miresei din Beirut. Nunta a avut loc în timpul exploziei

11 Aug, 2020 Economic

Cum pot beneficia de pensie comunitară românii care lucrează legal în UE. Anunțul oficial al Ministrului Muncii

11 Aug, 2020 Economic

Se modifica Legea pensiilor. Cum poate fi dovedită vechimea vechimea în muncă

11 Aug, 2020 Economic

Se modifică Legea pensiilor. Cum recuperezi anii lipsă de pensie

11 Aug, 2020 Economic

OUG pentru creșterea alocațiilor pentru copii ar intra marți în plenul Senatului. Când va avea loc prima majorare

11 Aug, 2020 Economic

Curs valutar BNR 11 august 2020. Ce valoare a atins azi euro